Ania Ulanicka

Dominika Wójciak – Sezonowe warzywo

Kilka dni temu miałam okazję fotografować warsztaty kulinarne w studio Cook Up powiązane z premierą książki Dominiki Wójciak "Sezonowe warzywo". Ale takie spotkania są inspirujące! Bardzo klimatyczne studio, prześliczne dekoracje, które miałam ochotę zabrać do domu, fantastyczne dziewczyny i niesamowicie pozytywna Dominika Wójciak (blog: Kulinarne bezdroża), której udało się przekonać mnie do zdrowszej wersji brownie - z bakłażanem, które faktycznie smakuje jak brownie! :) 

 

Hej, popatrzcie tylko na te dekoracje! Czy nie są przeurocze? Zakochałam się w różnorodności tych wazonów, wazoników i delikatnych gałązek, co postaram się w najbliższym czasie przenieść do swojego wnętrza. 


Zapachy rozchodzące się we wnętrzu były niesamowite - pieczona dynia, gruszki, pietruszki, orzechy, karmelizowana cebula, tacos, no i to bakłażanowe brownie! Dla mnie to wystarczyło, aby poczuć się zainspirowana do jeszcze większych eksperymentów z warzywami (chociaż posiadając książkę Dominiki eksperymenty są zbędne - fantastyczne przepisy podane jak na tacy). 

Tacos z pieczoną dynią po lewej to danie, które przemawia do mnie w stu procentach! :)

Niesamowicie się cieszę, że dzięki swojej pracy mam to szczęście poznawać osoby, o których słyszę i których twórczość nie jest mi obca. Inspirujące internetowe treści to jedno, ale energia, jaką wynoszę z takich spotkań, napędza do działania lepiej, niż kawa! :)  


Category
Fotografia

You may also like

Previous Post

Jak robić dobre zdjęcia - 10 przykazań początkującego fotografa

Next Post

Lubię poniedziałki i Ciebie też do tego zachęcam.